Начин на приготвяне
Черешите се поставят в цедка, да се отцедят.
Кравето масло се разтопява.
Всички продукти за основата се смесват и заливат с маслото. Намачкват се с ръце, до получаването на по-меки трохи.
Кръгла форма с размер 24 см се постила с хартия за печене. 2/3 от сместа се поставя на дъното на формата. Притиска се хубаво и на няколко места се набожда с вилица. Поставя се в хладилник. Останалите трохи също се поставят в хладилник.
В купа се смесват яйцата, захарта и ванилията. Разбиват се леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят заквасената сметана, крема сиренето и течната сметана. Сместа се разбърква. Добавя се сухият пудинг.
Кремът се разделя на две равни части.
Към едната част се добавя какаото.
Върху основата се изсипва шоколадовата смес и след нея - бялата.
Подреждат се черешите и върху тях се поставят останалите трохи.
Чийзкекът се пече на 180 градуса 50 минути. След тези минути фурната се изключва и шоколадовият чийзкейк се оставя на отворена врата още 20 минути.
Охлажда се на стайна температура и след това се поставя в хладилник за 2-3 часа.
Чак тогава чийзкейкът се освобождава от формата и премахва хартията.
Преди поднасяне шоколадовият чийзкейк с череши се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!