Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Печена карамелизирана тиква

Печена карамелизирана тиква

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Печена карамелизирана тиква
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
19/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Време е за десерти ще ви изкушим с тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. (тип цигулка)
  • захар - 2 ч.ч
  • вода - 1 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се измива и изчиства много добре от семето.

Нарязва се на кръгчета от тънката част на тиквата.

Обелва се кората и се нареждат парчетата в тава.

Сипва се чашата с вода и се посипва обилно със захар.

Слага се във фурна и се пече до готовност.

Бележка: Тиквата се изпича най-добре в печка на дърва, която има и фурна за печене. Тази е изпечена в такава фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Благодаря за вкусното предложение! Получи се сполучливо и бе одобрено от гостите.
06.02.2020 16:50
Хати
Хати
Надявам се декорацията с кокос да ви хареса :)
18.12.2019 20:07