Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса.
Подгответе форма с изваждащо се дъно и покрийте външната част с алуминиево фолио, за да не може да изтече плънката.
В кухненски робот натрошете бисквитите, добавете маслото и захарта и смесете добре до получаването на хубави трохи.
Сложете във формата и хубаво изравнете докато се получи гладък блат. Печете 10 минути.
Смесете брашното, джинджифила, канелата, тиквата и ликьора в подходяща купа. Разбъркайте добре.
В друга купа разбийте крема сиренето, постепенно добавете двата вида захар. Прибавете яйцата и разбивайте до получаването на смес.
Накрая прибавете сместа с тиквата. Объркайте всичко. Получава се рядка смес, която внимателно се изсипва върху охладения блат.
Намалете фурната на 160 градуса.
Поставете формата в по-голяма тава и налейте гореща вода в нея.
Чийзкейкът се пече около 70 минути.
Чийзкейкът с тиква е готов.