Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Цяла печена тиква

Цяла печена тиква

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254942644352
Цяла печена тиква
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 3
05/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
1
"Цяла печена тиква е сладка и медена - идеалният зимен десерт."

Необходими Продукти

  • тиква - сорт Балка (тази е 3 кг)
  • захар - 500 г
  • мед - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От тиквата се изрязва калпаче. Издълбава се и се изчиства от семките. Измива се добре.

Поставя се в тава с много малко вода на дъното на тавата. Намазва се отвътре навсякъде със меда и се добавя захарта.

Поставя се отгоре капачето и се пробожда с клечки за зъби на няколко места, за да се заклини капачето и да не падне по време на печенето.

Пече се тиквата на 150 °C 4 часа.

Оставя се цяла печена тиква да изстине напълно преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: