Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с гъби и тиква

Спагети с гъби и тиква

Спагети с гъби и тиква
Снимка: Антония Карова
1 / 2
13/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спагети - 320 г
  • тиква - 200 г почистена и нарязана на кубчета
  • гъби - 300 г смесени (или това, с което разполагате)
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • куркума - 2 - 3 щипки
  • магданоз - нарязан
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 3 с.л.
  • оризово мисо - 1 с.л.(аз го използвам, защото създава кремообразност и солен вкус, може да замените с пармиджано или малко соев сос)
  • бяло вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаната на кубчета тиква се слага в тиган с незалепващо покритие заедно с гъбите, чесъна и бялото вино.

Задушавайте, като от време на време добавяйте по малко вода и гответе до омекване на тиквата.

Щом е готова овкусете с черен пипер и сол, прибавете мисо и куркума.

Едновременно с това сварете спагетите, отцедете ги и ги прибавете към зеленчуковата смес. Добавете още черен пипер, зехтин и магданоз. Разбъркайте и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Досега не съм конбинирала с тиква. Ще са страхотни. Браво!
13.05.2016 15:10
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Страхотна рецепта, до сега не съм приготвяла, много ми хареса.
13.05.2016 12:11
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Страхотни са,изглеждат апетитно и красиво.
13.05.2016 11:41
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много оригинално предложение и стилно поднесено.
13.05.2016 11:19