Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пастички с тиквички

Пастички с тиквички

DianaDiana
Чирак
61380834861
Пастички с тиквички
Снимка: Diana
1 / 2
24/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Специално за кафето - пастички с тиквички"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г бяла
  • кафява захар - 100 г
  • мед - 1 с.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • олио - 200 мл
  • брашно - 250 г
  • тиквички - 350 - 400 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия
  • канела - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • за шоколадовата глазура
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 70 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на тиквичката. Обелете я от кората и настържете на ситно ренде. Отцедете я добре от течността.

Пресейте брашното с бакпулвера и смесете с останалите сухи съставки - какао, канела.

Разбийте яйцата и двата вида захар, прибавете меда, прясното мляко и олиото и разбъркайте отново.

Добавете на порции сухите съставки, като смесвате с помощта на силиконова или дървена бъркалка.

Накрая прибавете тиквичките и ванилията и хомогенизирайте сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте подходяща тава с хартия за печене, разпределете сместа в нея. Печете в загрялата фурна до готовност. Оставете да се охлади.

Пригответе глазурата, като смесите всички продукти и оставите на котлона да се варят. Разбърквайте непрекъснато. Глазурата е готова, когато захарта се е стопила напълно и течността е редуцирала 1/3 от количеството си.

Оставете да се охлади, но не напълно. Глазурата трябва да изглежда като разтопен шоколад.

Полейте сладкиша и оставете да се охлади напълно.

Разрежете на правоъгълни пастички. Чудесен десерт.

Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Правила съм подобен сладкиш с тиквички и горещо го препоръчвам!
Страхотни са пастичките Диана,напълни ми се устата като ги видях :)
24.05.2016 12:06
1
1
Покажи всички подкоментари