Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от бели малини

Конфитюр от бели малини

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Конфитюр от бели малини
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
09/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
"Да се не надяваш...Вие опитвали ли сте такъв?"

Необходими Продукти

  • бели малини - 600 г
  • юахар - 2 ч.ч. без 2 с.л.
  • лимони - сок от 1 малък лимон или ½ по - голям
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера или по-дълбок тиган смесвате малините, захарта и лимона и включвате котлона на максимална степен, докато сместа заври.

След като е завряла, намалявате степента на котлона наполовина и разбърквате често, за да не загори. Добавяте ванилията.

Вари се до желаната гъстота.

Ако приготвяте конфитюр за консервиране, се налива веднага в бурканчета, капачките се стягат добре и се обръщат с капачката надолу.

Конфитюрът от бели малини може да се консумира и веднага или да се използва за направата на сладки неща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Браво , сигурно е много вкусно, не знаех , че има бели малини, имаме червени , аромата и вкуса на белите малини , като на червените ли е
21.07.2016 14:27
1
1
Покажи всички подкоментари
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Да имаш селско дворче е голямо облекчение за домакинята. Ние имахме червени, но майка ги изкорени.
10.07.2016 10:55
1
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Къде да ги намерим тези бели малини?
10.07.2016 10:30
1
Покажи всички подкоментари