Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пъпеш с праскови и малини

Пъпеш с праскови и малини

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пъпеш с праскови и малини1 / 2
13/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъпеши - 2 бр. малки
  • праскови - 4 бр. узрели
  • малини - 250 г
  • десертно вино - 20 г
  • босилек - пресни листенца
  • сметана - сладкарска, спрей за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пъпешите и срязваме на две. Почистваме от семената. Месестата част издълбаваме, като със специална кръгла лъжичка оформяме топчета. Слагаме топчетата пъпеш в купа.

Прибавяме нарязани листа пресен босилек и поливаме с десертното вино.

Прасковите измиваме белим, махаме костилката и нарязваме на кубчета.

Измиваме малините. Към топчетата пъпеш прибавяме нарязаните праскови и малините. Разбъркваме внимателно и оставяме на хладно за 20 минути.

Охладените плодове разпределяме в издълбаните половинки от пъпеша. Сервираме гарнирани с розичка от сладкарска сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: