Начин на приготвяне
В голяма тенджера с широко дъно смесете прасковите и пъпеша, добавете захарта и лимоновия сок и сложете сладкото да се вари.
Разбърквайте често, докато захарта се разтвори напълно. След това продължете варенето на сладкото с постоянно разбъркване, за да не загори, докато се сгъсти - температурата му трябва да достигне 220 градуса.
Обикновено това става за около половин час или малко повече. Готовото сладко разбъркайте с лимоновата кора.
Сипете готовото сладко в 6 стерилизирани бурканчета през фуния с дебел отвор. Затворете ги плътно и стерилизирайте бурканчетата за 10 минути.
Готовото сладко от праскови и пъпеш може да съхранявате до 1 година на хладно и тъмно място. Отвореното сладко дръжте в хладилника.