Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Тапас с гъби и скариди

Тапас с гъби и скариди

Тапас с гъби и скариди1 / 2
22/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • питки - 3 бр. готови за бургери
  • зехтин - 4 с л
  • чесън - 3 скилидки
  • печурки - 300 г
  • скариди - 200 г бланширани
  • сметана - 150 мл
  • кашкавал - 100 г настърган
  • бекон - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се зехтинът и се запържва нарязаният бекон. Добавя се ситно нарязан чесън и гъби. Сипва се сметаната и се бърка докато сгъсти на тих огън. Накрая сипваме бланшираните скариди, подправяме със сол и черен пипер.

Разбърква се добре за още 3 минути. Готовите питки се режат на половинки и се издълбават внимателно, за да се оформят 6 малки хлебни купички, напълват се плънката от скариди.

Отгоре се поръсва с настъргано сирене или кашкавал. Запича се във фурна до зачервяване. Поднасяме топли със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: