Американски палачинки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
03/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Тези леки и пухкави палачинки са истинска американска класика. Какво по-хубаво за закуска от пухкави палачинки с домашен плодов сироп, сладко или сирене."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • брашно - 2 ч.ч.
  • мазнина - 2 с.л. олио или разтопено масло
  • прясно мляко - 250 - 260 мл
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и добавете малко от брашното с бакпулвера, мазнината, захарта, солта и останалото брашно.

Постепенно долейте и прясното мляко, като разбивате с тел. Бъркането не трябва да е дълго - щом продуктите се хомогенизират, спрете да бъркате.

Загрейте тефлонов тиган, леко намазнен, и сипвайте по черпак от сместа. Не разстилайте палачинките.

Щом станат на леки шупли отгоре, се обръщат. Гарнирайте палачинките със сладка или солена плънка по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
585
418
318
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Снежа Е.
Снежа Е.
Направих ги и станаха много вкусни. Качих и снимки.
05.12.2015 20:08
Биляна Иванова
Биляна Иванова
ако разбиваш с миксер,а не тел дали ще се получат? Благодаря :)
19.03.2015 19:05
1
1
Поли Семова
Поли Семова
Рецептата е много добра! Направих палачинките и станаха великолепни!
30.05.2014 00:55
3
3
Ани
Ани
И аз ги направих мноооого хубави станаха :)
19.02.2014 16:56
4
10
Христина
Христина
Страхотно рецепта, много вкусни станаха!
05.01.2014 17:02
8
2
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Правила съм ги вече много пъти. Добавям още захар, ванилия и канела. Стават сладки и ароматни. Пека в тефлонов тиган без никаква мазнина и стават страхотни- не са мазни изобщо. Със сладко или мед са невероятни :)
14.11.2013 14:33
11
6
Петър
Петър
Децата ги папат като топъл Хляб :):):)
11.10.2013 12:13
3
1
Ивайло
Ивайло
Вече ги правя за пореден път и се получават идеални. С миксерчето и за нула време са готови
02.10.2013 15:39
2
1
zlatitsa
zlatitsa
за първи път правя палачинки,първото което си помислих е, че няма да направя сместа ,както трябва ,но се получиха,точно като на
снимката,страхотна рецепта за начинаещи в занаята
17.09.2013 23:27
Иванка
Иванка
Много добре се получиха,сложих масло вместо олио -около 4 с.л и не сам слагала на тигана преди печене.
14.08.2013 18:34
2
1
Ирена
Ирена
Много са хубави ... преди малко ги направих и въобще не съжалявам! :)
26.06.2013 19:28
1
мариана
мариана
Вместо на всяка палачинка да слагате олио в тигана се слага 1 чаша олио при правенето на сместа и не лепнат. Това го правя от години независимо каква е рецептата за палачинки и е много сполучливо.
13.06.2013 11:24
1
2
1
Покажи всички подкоментари
Лилияна Петкожа
Лилияна Петкожа
Извинете,но не разбрах-яйцата се разбиват със захарта,а после в рецептата се добавя пак захар
23.05.2013 21:13
1
Might as well
Might as well
Чудесна рецепта, благодаря!
Опитът ми показва, че колкото по-малко се бърка (с миксер) готовата смес, толкова по-пухкави стават.
15.05.2013 21:29
2
1
Лола
Лола
Хубави са!
30.12.2012 12:50
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Аааа да, забравих :) И като са готови, ги слагайте една върху друга да се задушат и омекнат :)
16.12.2012 11:53
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Чуууудни са. Днес пак ги правих. Тъй като се ядат със сладко у нас, добавих още 1 с.л. захар и 1 ванилия. Невероятни станаха. Няколко съвета от мен:
1. Може да започнете разбиването на продуктите с миксер до момента, когато се слага и останалото брашно. Тогава трябва с бъркалка или лъжица, защото става много тежко за миксер. Като се добави и прясното мляко, може пак да се продължи с миксера, за да стане сместа гладка.
2. При пържене трябва в тигана да има постоянно олио. Аз ползвах тефлонов и реших да не слагам много олио, за да не станат мазни палачинките, но започват да загарят и затова прибавях мазнина на всяка 2-ра палачинка някъде.
Добър апетит! :)
16.12.2012 11:51
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
След толкова много хвалби реших и аз да ги направя. Наистина са страхотни- стават много бързо, а са невероятно пухкави и вкусни. Аз направих двойна доза и се получиха 17 броя. Направете ги- супер са. Благодаря за рецептата! :))))
01.12.2012 12:58
Jenny
Jenny
Рецептата е страхотна, използвам само нея откакто я открих. Благодаря!
30.11.2012 21:13
Велин
Велин
Добавих и ванилия и станаха перфектни. Направете си и Вие!!!
08.09.2012 22:38