Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и добавете малко от брашното с бакпулвера, мазнината, захарта, солта и останалото брашно.
Постепенно долейте и прясното мляко, като разбивате с тел. Бъркането не трябва да е дълго - щом продуктите се хомогенизират, спрете да бъркате.
Загрейте тефлонов тиган, леко намазнен, и сипвайте по черпак от сместа. Не разстилайте палачинките.
Щом станат на леки шупли отгоре, се обръщат. Гарнирайте палачинките със сладка или солена плънка по избор.
Коментари
снимката,страхотна рецепта за начинаещи в занаята
Опитът ми показва, че колкото по-малко се бърка (с миксер) готовата смес, толкова по-пухкави стават.
1. Може да започнете разбиването на продуктите с миксер до момента, когато се слага и останалото брашно. Тогава трябва с бъркалка или лъжица, защото става много тежко за миксер. Като се добави и прясното мляко, може пак да се продължи с миксера, за да стане сместа гладка.
2. При пържене трябва в тигана да има постоянно олио. Аз ползвах тефлонов и реших да не слагам много олио, за да не станат мазни палачинките, но започват да загарят и затова прибавях мазнина на всяка 2-ра палачинка някъде.
Добър апетит! :)