Американски палачинки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
03/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Тези леки и пухкави палачинки са истинска американска класика. Какво по-хубаво за закуска от пухкави палачинки с домашен плодов сироп, сладко или сирене."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • брашно - 2 ч.ч.
  • мазнина - 2 с.л. олио или разтопено масло
  • прясно мляко - 250 - 260 мл
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и добавете малко от брашното с бакпулвера, мазнината, захарта, солта и останалото брашно.

Постепенно долейте и прясното мляко, като разбивате с тел. Бъркането не трябва да е дълго - щом продуктите се хомогенизират, спрете да бъркате.

Загрейте тефлонов тиган, леко намазнен, и сипвайте по черпак от сместа. Не разстилайте палачинките.

Щом станат на леки шупли отгоре, се обръщат. Гарнирайте палачинките със сладка или солена плънка по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
585
418
318
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Александра
Александра
Направих палачинките с брашно от Лимец, станаха много вкусни, пробвала съм и с бяло брашно. Винаги са много вкусни. Благодаря за рецептата

А. 11 г.
25.08.2012 10:35
Барфи
Барфи
може и с бъркалка
19.07.2012 12:12
1
Вики
Вики
Искам само да попитам, продуктите с миксер ли трябва да се разбиват или може и с бъркалка?
18.07.2012 14:37
Пухчо
Пухчо
Станаха страхотни и много вкусни, благодаря за рецептата!
19.02.2012 14:33