Въздушна салата

12/09/2016
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Въздушна салата, не защото е лека, а защото вкусът ѝ буквално ще ви изстреля във въздуха, на седмото небе!"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо94 633
  • Преглеждания за месеца234
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме на котлона тенджера с вода. Обелваме картофите. Слагаме ги в дълбока тенджера и ги варим с малко сол. След като ги сварим, ги отцеждаме добре. Не трябва да са много преварени. Слагаме ги в купа и ги оставяме да се охладят.

Сваряваме яйцата до твърдо сварени. Обелваме яйцата от черупките.

Измиваме морковите, почистваме ги. Сваряваме и морковите, но да не са прекалено меки. Настъргваме кашкавала с едрото ренде. Маринованите краставички ги нарязваме на ситно като за руска салата заедно с кората.

Майонезата я слагаме в купичка и добавяме към нея киселото мляко, за да не е толкова тежка и мазна. Разбъркваме и добавяме сол на вкус.

Подреждаме си 1 чиния с настъргани моркови, 1 купичка с нарязаните на ситно краставички, 1 чиния с настърган кашкавал, 1 чиния, в която сме сложили сварените яйца, но не ги рендосваме предварително, и 1 голяма купа със сварените картофи, които също не рендосваме, преди да започнем с реденето на салатата.

Взимаме си прозрачна купа, за да може, като редим салатата, да се виждат цветовете на редовете. Първо, настъргваме картофи, около 1-2 - зависи от големината с ренде, после слагаме от настърганите моркови, следва нарязаните на ситно краставички. След това си взимаме 1 яйце и рендосваме част от него. Следва сосът от майонезата.

С лъжица си взимаме от соса и слагаме на места отгоре. Всичко се редува на няколко реда. Най-накрая завършваме със сос. Завършваме с настърган кашкавал. Поръсваме с черен пипер. От това количество стават 2 неголеми купи като на снимката.

Салата е подходяща за печено месо. Зная я под името въздушна салата.

Става красив като е в прозрачна стъклена купа, защото се виждат няколко наредени цвята. Сервираме си в отделни плитки чини с лъжица за сервиране на салати.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Краси
Краси
05.02.2017 21:05
Майонезата не е за препоръчване да се консумира, особено от хора с висок холестерол ...
1
2
Тодорка
Тодорка
19.01.2017 19:24
много ми хареса
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв