Сиропиран сладкиш с локум

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7178k2k12k5
Сиропиран сладкиш с локум
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
05/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Елате ни на гости, а ние ще ви почерпим със страхотен сиропиран сладкиш с локум"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 15 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • компот - 150 мл сок
  • локум - 100 г ягода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото и захарта до пухкава смес, добавете при непрекъснато бъркане едно по едно яйцата.

Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията.

Сложете млякото в сместа в яйцата и разбъркайте.

Изсипете течната смес при брашното и разбъркайте до хомогенна смес.

Намажете тавичка с малко олио и поръсете с брашно.

Изсипете кексовата смес в нея и сложете нарязан на дребно локума.

Сложете да се изпече на 180 градуса за около 40 ин до суха клечка.

Извадете и охладете сладкиша.

Загрейте сока от компота на котлона до кипване. Махнете и залейте с него кекса.

Оставете да се охлади и по желание поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте искам да попитам 150мл. компот не е ли малко за сюрпиране
16.02.2023 16:28
Гергана
Гергана
Рецептата ви е страхотна. Получи се добър сладкиш. Аз го сюрпирах с компот от малини, а локума ми е цветен. Поздравления!
25.01.2017 14:52
1
1
Покажи всички подкоментари