Мераклийски печен джолан

10/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618165
"Свински джолан, който може да накара дори заклет веган да забрави убежденията си и да го заръфа "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
41 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо141 347
  • Преглеждания за месеца3584
  • Преглеждания за седмицата2504
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена41

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Направете марината за месото, като в купа сложите бирата, подправите, зехтина, мед и счукания чесън. Разбъркайте всичко, сложете месото в дълбока чиния и го намажете с ръце - втрийте хубаво с ръце, а останалото излейте около месото.

Оставете месото в хладилника за 3 часа да се маринова, извадете и преместете джолана в тава. Сипете половината от останалата марината около джолана и долейте бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.

Махнете фолиото, намажете месото с останалата марината и допечете още 30 мин до получаване на приятен загар.подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Даниела Русева
Дето мераклийски, че и майсторски! Много апетитно изглежда.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв