Мераклийски печен джолан

10/10/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Свински джолан, който може да накара дори заклет веган да забрави убежденията си и да го заръфа "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
35 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо114 437
  • Преглеждания за месеца2346
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена35

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Направете марината за месото, като в купа сложите бирата, подправите, зехтина, мед и счукания чесън. Разбъркайте всичко, сложете месото в дълбока чиния и го намажете с ръце - втрийте хубаво с ръце, а останалото излейте около месото.

Оставете месото в хладилника за 3 часа да се маринова, извадете и преместете джолана в тава. Сипете половината от останалата марината около джолана и долейте бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.

Махнете фолиото, намажете месото с останалата марината и допечете още 30 мин до получаване на приятен загар.подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Даниела Русева
Дето мераклийски, че и майсторски! Много апетитно изглежда.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв