Джолан с картофи

Джолан с картофи
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"На традицията не можем да изневерим, особено когато тя се изразява в джолан с картофи в чинията"

Необходими Продукти

  • джолан - 1 бр. с коста и кожата
  • картофи - 1 кг.
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 4 бр. скилидки
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • бяло вино - 200 мл
  • вода - 200 мл
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се всички подправки. Джоланът се шпикова - т.е. по повърхността му се правят малки прорези с остър нож, в тях се втриват подправките и се слага по парченца морков и чесън.

Джоланът много добре се овалва в подправките. Слага се в тава, залива се с виното и водата, покрива се с алуминиево фолио и се пече на 250°C.

Ако се налага, от време на време към печения джолан се долива вода.

Щом месото започне да се отделя от кокала, се прибавят едро нарязаните моркови и картофи, подправят се и тавата с вкусното печено свинско се връща във фурната.

Джолана с картофи се пече още 45 мин, след което фолиото се маха и се запича за още 5 мин.

Този джолан с картофи е лесна рецепта, която всеки може да изпълни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Любима рецепта за фурна.
18.02.2023 17:21
Алекс _Ив
Алекс _Ив
Доста апетитно изглежда!
11.03.2020 13:10