Начин на приготвяне
Смесват се всички подправки. Джоланът се шпикова - т.е. по повърхността му се правят малки прорези с остър нож, в тях се втриват подправките и се слага по парченца морков и чесън.
Джоланът много добре се овалва в подправките. Слага се в тава, залива се с виното и водата, покрива се с алуминиево фолио и се пече на 250°C.
Ако се налага, от време на време към печения джолан се долива вода.
Щом месото започне да се отделя от кокала, се прибавят едро нарязаните моркови и картофи, подправят се и тавата с вкусното печено свинско се връща във фурната.
Джолана с картофи се пече още 45 мин, след което фолиото се маха и се запича за още 5 мин.
Този джолан с картофи е лесна рецепта, която всеки може да изпълни.
Коментари