Висяща баница

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7308k2k12k5
Висяща баница
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
13/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Разкрита е тайната на най-пухкавата и вкусна баница! Подробности четете в рецептата!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • сирене - 300 г
  • кисело мляко - 300 г
  • олио - 60 мл
  • бакпулвер - 15 г
  • газирана вода - 120 мл
  • яйца - 5 бр
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, добавете олио, киселото мляко, бакпулвера и газираната вода. Разбъркайте и натрошете сиренето. Разтопете маслото, вземете две кори, намажете едната с масло, сложете другата върху нея и поръсете с плънката. Завийте на руло.

Сложете на дъното на тава малко от плънката, разпределете я, сложете кората и навийте на охлюв. Пригответе останалите кори по същия начин и навийте около средната в тавата.

Ако ви остане от плънката я сложете върху навитите кори. Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса и запечете баницата за около 30 минути или до готовност.

Извадете готовата баница, сложете четири купички или чаши с разстояние една от друга и обърнете тавата. Сложете я да се подпре на ъгъла на тези купички, без да докосват баницата, тя трябва да виси надолу. Оставете баницата така около 20 минути.

Това висене ще направи баницата пухкава и тя няма да спихне и спадне като се случва обикновено след изпичане. Важно е да не се маже тавата с нищо, никаква мазнина, да не се слага хартия за печене, само намажете леко с плънката, за да може баницата да залепне. В противен случай след обръщане тя ще изпадне от тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Наистина страхотна рецепта. Много добро описание. Изпълних всичко и баницата се получи много въздушна и вкусна. Благодаря!
30.01.2022 09:43
1
Петя
Петя
И без да мажа дъното на тавата,пак не ми е падала баницата...
26.09.2017 19:42
2
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
супер е ,това с висенето ми харесва, защото е модерно- като висящо кафе ,а ето че имало и такава баница И аз съм обръщала върху купички и понякога пада от тавата баницата ,а понякога не и не знам каква е причината
13.10.2016 21:00
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И аз съм правила това висене но понякога пада от тавата. :) За да остане бухнала и висока. Сия трябваше да я снимаш виснала на купичките. :)
13.10.2016 15:22
1
1
Покажи всички подкоментари