Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, добавете олио, киселото мляко, бакпулвера и газираната вода. Разбъркайте и натрошете сиренето. Разтопете маслото, вземете две кори, намажете едната с масло, сложете другата върху нея и поръсете с плънката. Завийте на руло.
Сложете на дъното на тава малко от плънката, разпределете я, сложете кората и навийте на охлюв. Пригответе останалите кори по същия начин и навийте около средната в тавата.
Ако ви остане от плънката я сложете върху навитите кори. Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса и запечете баницата за около 30 минути или до готовност.
Извадете готовата баница, сложете четири купички или чаши с разстояние една от друга и обърнете тавата. Сложете я да се подпре на ъгъла на тези купички, без да докосват баницата, тя трябва да виси надолу. Оставете баницата така около 20 минути.
Това висене ще направи баницата пухкава и тя няма да спихне и спадне като се случва обикновено след изпичане. Важно е да не се маже тавата с нищо, никаква мазнина, да не се слага хартия за печене, само намажете леко с плънката, за да може баницата да залепне. В противен случай след обръщане тя ще изпадне от тавата.
Коментари