Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Обикновени Сухари

Обикновени Сухари

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Обикновени Сухари1 / 2
26/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Ето как да си приготвите вкусни домашни сухари"

Необходими Продукти

  • хляб - селски или франзели
  • подправки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на тънки еднакви филии с дебелина между 5-8 мм.

Разпределете ги върху тензух и ги сушете в продължение на 2 седмици на проветриво място, като ги обръщате през 2 дена.

Готовите сухари се съхраняват в кутия или платняна торба.

По-бърз вариант е да изсушите вашите сухари в много слаба фурна (около 90 градуса) с вентилатор.

По желание можете да поръсите готовите сухари с босилек, риган, чубрица, шарена сол и други подправки или да ги използвате за основа на брускети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: