Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Мандраджийски банички

Мандраджийски банички

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Мандраджийски банички
Снимка: marcheva14
1 / 5
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Толкова богати, толкова вкусни, това може да са само мандраджийски банички"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • масло - 150 г разтопено
  • сирене - 300 г Краве
  • кашкавал - 300 г
  • заквасена сметана - 150 г
  • брашно - 3 с.л. бяло
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр .
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса; Плоска тава, покрита с хартия за печене.

В купа се разбиват яйцата и прясното мляко.

В друга купа се разбърква сметаната, содата, брашното. Прибавят се и половината от предварително разбитите яйца. Другата половина се оставя настрани.

Сиренето се раздробява. Кашкавалът се настъргва;

Взима се една кора, намаслява се много добре с четка и върху нея се поставя още една кора, която също се намаслява. Равномерно се поръсва с кашкавал, сирене и от сметановата смес. Навива се на руло и се завъртява като охлюв. Поставя се в тавата.

Същото се прави и с останалите кори. Поставят се на разстояние помежду им в тавата. Намазват се обилно с масло.

Баничките се пекат на 200 градуса за 10-15 минути, изваждат се и обилно се намазват с останалата половинка от яйцата. Допичат се до хубаво зачервяване.

Източник: Кулинарен блог Ева Тонева

Забележка: Разтопеното масло би могло да се намали до 125 г за сметка на заквасената сметана, която според мен би могла да е от 200 г.

Мандраджийските банички са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Няма нещо, което да го няма - всичко има в тези банички!!! Много са апетитни!
15.01.2017 15:48
5