Начин на приготвяне
Измиваме дюлите, почистваме от семената, белим кората и настъргваме на едро ренде. Разстиламе корите за сладкиши на плота. Разтапяме краве масло. Вземаме кора, намазваме я с разтопеното масло, като си помагаме с готварска четка.
По цялата кора поръсваме от настърганите дюли, както са сурови. Не е необходимо да се варят или задушават преди да сложим, защото омекват по време на печене. Ръсваме кафява захар, от захарта с есенция ром и навиваме кората на руло.
Завиваме като охлюв и оформяме кръгли банички. Подреждаме баничките в тава, застлана с хартия за печене, намазана с мазнина. Отгоре на всяка баничка слагаме масло и печем в нагрята на 180 градуса фурна до златист цвят.