Начин на приготвяне
За тези вкусни хапки може да ползвате комбинация от различни видове сирена.
Важното е да спазите пропорцията, а именно - 200 г твърдо сирене и 100 г меко или извара.
Запечете в сух тиган поотделно сусама и тиквените семки, те ще ви трябват за овалване на хапките. Оставете ги да се охладят, след което нарежете или блендирайте тиквените семки.
Смелете също и ореховите ядки.
Настържете твърдите сирена и ги сложете в купа.
Прибавете към тях крема сиренето (изварата), както и нарязани на ситно пресни копър и магданоз.
Добавете също черен пипер, чилито и орехите и разбъркайте. Опитайте и ако е необходимо, добавете малко сол.
С леко навлажнени пръсти оформете от сместа малки топчета, които оваляйте в запечени сусам и тиквени семки.
След това приберете хапките в хладилник за няколко часа, за да стегнат.
Сервирайте тези вкусни механджийски хапки, поляти с малко течен мед.