Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Мандраджийски хапки

Мандраджийски хапки

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8249k5k5k8
Мандраджийски хапки
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
10/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Чудни мандраджийски хапки с различни видове сирена Опитайте ги"

Необходими Продукти

  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • крема сирене - 100 г или фина извара
  • орехи - 50 г
  • копър - пресен
  • магданоз - пресен
  • сол
  • черен пипер
  • чили
  • още
  • сусам - 100 г
  • тиквени семки - 50 г или шамфъстък
  • мед - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези вкусни хапки може да ползвате комбинация от различни видове сирена.

Важното е да спазите пропорцията, а именно - 200 г твърдо сирене и 100 г меко или извара.

Запечете в сух тиган поотделно сусама и тиквените семки, те ще ви трябват за овалване на хапките. Оставете ги да се охладят, след което нарежете или блендирайте тиквените семки.

Смелете също и ореховите ядки.

Настържете твърдите сирена и ги сложете в купа.

Прибавете към тях крема сиренето (изварата), както и нарязани на ситно пресни копър и магданоз.

Добавете също черен пипер, чилито и орехите и разбъркайте. Опитайте и ако е необходимо, добавете малко сол.

С леко навлажнени пръсти оформете от сместа малки топчета, които оваляйте в запечени сусам и тиквени семки.

След това приберете хапките в хладилник за няколко часа, за да стегнат.

Сервирайте тези вкусни механджийски хапки, поляти с малко течен мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: