Начин на приготвяне
Фурна - 200 градуса; Плоска тава, покрита с хартия за печене.
В купа се разбиват яйцата и прясното мляко.
В друга купа се разбърква сметаната, содата, брашното. Прибавят се и половината от предварително разбитите яйца. Другата половина се оставя настрани.
Сиренето се раздробява. Кашкавалът се настъргва;
Взима се една кора, намаслява се много добре с четка и върху нея се поставя още една кора, която също се намаслява. Равномерно се поръсва с кашкавал, сирене и от сметановата смес. Навива се на руло и се завъртява като охлюв. Поставя се в тавата.
Същото се прави и с останалите кори. Поставят се на разстояние помежду им в тавата. Намазват се обилно с масло.
Баничките се пекат на 200 градуса за 10-15 минути, изваждат се и обилно се намазват с останалата половинка от яйцата. Допичат се до хубаво зачервяване.
Източник: Кулинарен блог Ева Тонева
Забележка: Разтопеното масло би могло да се намали до 125 г за сметка на заквасената сметана, която според мен би могла да е от 200 г.
Мандраджийските банички са чудни.
Коментари