Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пъстро макаронено предястие

Пъстро макаронено предястие

Пъстро макаронено предястие
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 2
22/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Едно предястие, с което има реална опасност да попрекалите, толкова е вкусно"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет макаронени изделия (макарони, фусили или др.)
  • рулца от раци - 3 пръчици
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • яйца - 1 бр.
  • царевица - 1 консерва сладка
  • маслини - 10 големи черни маслини или 15 - ина от малките
  • майонеза - от 200 г
  • сирене - парче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се макароните в посолена вода с няколко капки мазнина, като заедно с тях може да сварите и яйцето.

През това време се накълцват ситно краставичките, маслините и чесънът, ролцата на колелца, а когато се свари яйцето, се нарязва на дребни парченца.

Макароните се прецеждат, измиват и отново се връщат в тенджерата, където им се добавят всички продукти + майонезата (по желание, може да се добави още майонеза, според персоналните предпочитания ) и натрошеното парче сирене.

При сервиране може да украсите с парченца топено сиренце, магданоз, маслина, краставичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: