Начин на приготвяне
Сваряват се картофите и яйцата, обелват се. Картофите се намачкват с вилица, яйцата се настъргват на едро ренде и се смесват в купа.
Прибавя се настърган кашкавал, ситно нарязана скилидка чесън, черен пипер, майонеза, гъсто кисело мляко и малко меко масло, да слепи продуктите.
Разбърква се добре с вилица, да се смеси всичко и да се получи гъста смес. Оставя се за 4-5 минути във фризер, изважда се и се оформят малки като орехи топчета.
Ако сместа е достатъчно гъста , може да се работи веднага с нея.
Нарязва се ситно магданоз в чиния, в друг съд настъргано сирене и в трети - червения пипер.
Оформените топчета се овалват по 4 броя във всяка от сместа и се нареждат в чиния като българския трикольор.
Честит 3 март България!