Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Предястие 3 март

Предястие 3 март

Предястие 3 март
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"За празника - не само настроението е празнично, но и трапезата трябва да е тематична"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • майонеза - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • меко масло - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 - 2 с.л. гъсто
  • черен пипер
  • за овалване
  • магданоз
  • червен пипер
  • сирене - настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се картофите и яйцата, обелват се. Картофите се намачкват с вилица, яйцата се настъргват на едро ренде и се смесват в купа.

Прибавя се настърган кашкавал, ситно нарязана скилидка чесън, черен пипер, майонеза, гъсто кисело мляко и малко меко масло, да слепи продуктите.

Разбърква се добре с вилица, да се смеси всичко и да се получи гъста смес. Оставя се за 4-5 минути във фризер, изважда се и се оформят малки като орехи топчета.

Ако сместа е достатъчно гъста , може да се работи веднага с нея.

Нарязва се ситно магданоз в чиния, в друг съд настъргано сирене и в трети - червения пипер.

Оформените топчета се овалват по 4 броя във всяка от сместа и се нареждат в чиния като българския трикольор.

Честит 3 март България!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: