Сладки Мон блан

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Сладки Мон блан
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
300 мин.
Порции
4
"Тези сладки наистина покоряват върхове на удоволствието! Опитайте, снимайте, споделете!"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • шоколад - 60 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • кестени - 500 г
  • сол - 1 щипка
  • лимонтузу - 1 щипка
  • захар - 1 ч.ч.
  • За основата
  • брашно - 125 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 20 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се поставят в суха купа и се разбиват, постепенно се изсипва 1/2 ч. ч. захар. Слага се щипка сол и разбиването продължава, докато белтъците станат на сняг. Ароматизира се с ванилията и се добавя лимонтузу. Разбива се още малко на ръка, след което белтъчното тесто се прехвърля в пош.

Правят се 12 малки целувки с връх. Целувките се пекат около 80–90 минути в предварително загрята на 100 градуса фурна. След това се изчаква да се охладят.

Кестените се сваряват и обелват. Поставят се отново в тенджера, налива се 1 к. ч. вода, изсипва се останалата захар и се кипва.

След това се начупва шоколадът и се бърка, докато се разтопи. Сместа се смила и след като се охлади, се разбърква с разбитата сметана.

Приготвянето на основата започва, като разбиваме маслото със захарта, добавят се едно по едно яйцата, а накрая - пресятото заедно с какаото и бакпулвера брашно.

Сместа се изсипва във форма с диаметър 20 см и се пече на 180 градуса до суха клечка. След като полученият блат изстине напълно, се разрязва на 2 части с помощта на конец.

От получените 2 блата с помощта на формички за сладки се изрязват 12 фигури по желание.

Сладкишите се сглобяват, като върху всяка от изрязаните фигури нанесем със шприц от кестеновият крем и върху него поставим целувка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: