Начин на приготвяне
Белтъците се поставят в суха купа и се разбиват, постепенно се изсипва 1/2 ч. ч. захар. Слага се щипка сол и разбиването продължава, докато белтъците станат на сняг. Ароматизира се с ванилията и се добавя лимонтузу. Разбива се още малко на ръка, след което белтъчното тесто се прехвърля в пош.
Правят се 12 малки целувки с връх. Целувките се пекат около 80–90 минути в предварително загрята на 100 градуса фурна. След това се изчаква да се охладят.
Кестените се сваряват и обелват. Поставят се отново в тенджера, налива се 1 к. ч. вода, изсипва се останалата захар и се кипва.
След това се начупва шоколадът и се бърка, докато се разтопи. Сместа се смила и след като се охлади, се разбърква с разбитата сметана.
Приготвянето на основата започва, като разбиваме маслото със захарта, добавят се едно по едно яйцата, а накрая - пресятото заедно с какаото и бакпулвера брашно.
Сместа се изсипва във форма с диаметър 20 см и се пече на 180 градуса до суха клечка. След като полученият блат изстине напълно, се разрязва на 2 части с помощта на конец.
От получените 2 блата с помощта на формички за сладки се изрязват 12 фигури по желание.
Сладкишите се сглобяват, като върху всяка от изрязаните фигури нанесем със шприц от кестеновият крем и върху него поставим целувка.