Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник по руски

Тиквеник по руски

ReniReni
Новак
36121136
Тиквеник по руски1 / 2
27/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Може и да не прилича на тиквеника, който сте свикнали за хапвате, но е толкова вкусен, че няма да се замислите, преди да го направите втори път"

Необходими Продукти

  • тиква - 800 г бяла
  • просо - 80 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 200 мл
  • сметана - 100 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 80 г
  • галета - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате и измивате просото. Смесвате подсолена вода и прясното мляко и в тях варите просото докато стане на каша.

Към нея прибавяте обелената и почистена от семките влакнеста част от тиквата, като преди това сте я рендосали.

Добавяте захарта и маслото и варите още около 15 мин. Охлаждате добре сместа. В отделен съд разбивате яйцата и добавяте галета.

Намазвате тавичка с масло и поръсвате в нея галета, слагате сметаната и сместа.

Печете в умерена фурна докато порозовее. Като извадите от фурната може да поръсите пудра захар. Когато изстине сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Каква сметана използва
26.10.2023 14:17