Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Домашен чипс със запържени гъби, бекон и царевица

Домашен чипс със запържени гъби, бекон и царевица

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Домашен чипс със запържени гъби, бекон и царевица
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
27/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Понякога ни се приисква да хапнем нещо не толкова здравословно, но ужасно вкусно, точно като този домашен чипс"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • бекон - 300 г пушен (или пушен бут)
  • царевица - 1 кутийка
  • гъби - 1 малък буркан
  • червен пипер
  • олио
  • за соса
  • майонеза - 1 кутийка
  • кисело мляко - 2 с.л
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате картофите, измивате и нарязвате с белачката или режете на тънки кръгчета.

Слагате да се пържат в фритюрник до зачервяване, след като ги извадите ги сложете на хартия да се попие излишната мазнина. Нарязвате бекона на ситно, а гъбите на тънки ивици.

В тиган слагате малко мазнина и сипвате гъбките, бекона и царевицата. Съвсем за кратко ги запържвате и сипвате върху домашния чипс.

Поръсвате с червен пипер и сол. Сосът се прави, като смесите майонезата с млякото, чесъна и малко сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: