Начин на приготвяне
Изключително вкусен и бърз за приготвяне домашен чипс с леко пикантен вкус от картофи и моркови. Приготвен по по-здравословния и диетичен начин – изпечен на фурна!
Обелваме картофите и морковите. Измиваме ги и леко ги подсушаваме.
С помощта белачката ги нарязваме на тънки фини слайсове / кръгчета. Затова е важно да подберем картофи с диаметър ширината на белачката.
Овкусяваме ги със зехтин, хималайска сол, черен пипер, индийска куркума и Мадраско къри.
Разбъркваме старателно всичко с ръка.
В квадратна тава постиламе хартия за печене и подреждаме тънките резенчета едно до друго, без да ги застъпваме. От това количество картофи и моркови се получават 2 партиди – 2 тави.
Печем диетичния чипс на загрята фурна на 180 градуса – около 7 минути. Изваждаме тавата обръщаме слайсчетата / тънките кръгли резенчета и ги печем още около 7 минути. За по-хрупкава текстура, може да поръсите с галета.
За да изстинат, ги подреждаме в съд - отново без да се застъпват, за да не омекнат.
Поднасяме хрупкавия диетичен картофен чипс с домашно приготвен дип, разядка или вегетариански пастет.
Чудно Вкусно!