Начин на приготвяне
Гъбите се почистват и нарязват на ситно. Разтопеното краве масло се поставя на умерен огън и под капак се задушават нарязаният на ситно лук, гъбите и настърганата целина за около 3 минути.
Добавя се ситно нарязаният чесън, ситно нарязаните домати без водата и царевицата. Задушава се за няколко минути още.
Посолява се и се добавя нарязания копър, мащерка и накрая червен пипер. Плънката не трябва да е водниста.
С получената плънка се пълнят пиперките и се редят в тава, поливат се с малко олио и вода се налива в тавата до половината. Във водата се слага малко сол и се пекат в умерена фурна.
Десет минути преди да са готови пълнените чушки се разбива яйцето с киселото мляко до еднородна смес и се застройва соса. След това отново във фурната за 5-10 минути.