Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Балкански домашен чипс

Балкански домашен чипс

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Домашното е най-доброто - пригответе чипс за деца и татковци без добавки - всичко е натурално и хрупкаво!"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 (по - големи)
  • сол - на вкус
  • суха подправка - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги добре и ги нарежете на тънки филийки с белачка за картофи.

Измийте още веднъж добре, налейте вода (така че всички картофи да са във водата) и я оставете да престои един час, така че нишестето да излезе от картофите.

След час отцедете картофените листа и ги подредете върху чиста кухненска кърпа, покрийте с друга чиста кухненска кърпа и оставете да се отцедят добре.

Пържете в загрято олио до златисто кафяво.

Поставете приготвения чипс върху хартия за печене и след това върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Поставете чипса от картофи в подходяща купа, подправете на вкус (посолете и смесете сухата подправка), разбъркайте и сервирайте.

Съвет: Ако имате оребрено ренде, нарежете картофите върху нея и ще получите оребрени чипове.

Така приготвеният балкански картофен чипс е много вкусен, здравословен, без добавки.

Приятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: