Начин на приготвяне
Обелете картофите, измийте ги добре и ги нарежете на тънки филийки с белачка за картофи.
Измийте още веднъж добре, налейте вода (така че всички картофи да са във водата) и я оставете да престои един час, така че нишестето да излезе от картофите.
След час отцедете картофените листа и ги подредете върху чиста кухненска кърпа, покрийте с друга чиста кухненска кърпа и оставете да се отцедят добре.
Пържете в загрято олио до златисто кафяво.
Поставете приготвения чипс върху хартия за печене и след това върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Поставете чипса от картофи в подходяща купа, подправете на вкус (посолете и смесете сухата подправка), разбъркайте и сервирайте.
Съвет: Ако имате оребрено ренде, нарежете картофите върху нея и ще получите оребрени чипове.
Така приготвеният балкански картофен чипс е много вкусен, здравословен, без добавки.
Приятно!