Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с рулца от раци

Макарони с рулца от раци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Макарони с рулца от раци1 / 2
05/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4
"Не се чудете, ами макароните сварете. И докато те са на котлона, пригответе тайния сос с рулца от раци, с който да смаете гостите"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моркови - 1 брой, среден
  • домати - 1 консерва белени
  • риган
  • сол
  • черен пипер
  • рулца от раци - 15 броя
  • сирене - за гарниране
  • маслини - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните според указанията на опаковката, след което ги изплакнете под течаща студена вода.

Загрейте няколко с.л. олио или зехтин в тенджера и запържете накълцаните дребно лук, чесън и настърган морков.

Щом поомекнат добавете доматите, подправки на вкус и пасирайте всичко леко. Оставете сосът да къкри, докато леко се редуцира и посгъсти, като пуснете вътре и рачешките рулца, нарязани на дребни парчета.

Объркайте макароните с така приготвения сос и ги поднесете в чинии, поръсени по желание със сирене и маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория
Виктория
Страхотни са!
31.08.2014 14:27
2
1
Покажи всички подкоментари