Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Паниран сладолед с шоколад

Паниран сладолед с шоколад

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Паниран сладолед с шоколад
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Невероятен десерт, който няма как да бъде забравен Опитайте"

Необходими Продукти

  • сладолед - 80 г по избор
  • руло - 1/2 опаковка от 115 г
  • яйца - 1 бр.
  • галета - за овалване
  • олио - 200 мл
  • течен шоколад - 50 г
  • сметана - бита, за гарниране
  • портокали - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола слагам мазнината да се загрее добре. През това време оформям добре замразения сладолед на топка (с помощта на лъжица за сладолед).

Нарязвам рулото на 6 парчета, дебели около 1 см. Слагам сладоледа върху едно от тях и с другите го облепям от всички страни и отгоре. Получава се голяма топка.

Топвам в разбитото яйце, после овалвам добре с галета и пускам в горещата мазнина. С помощта на решетъчна лъжица обръщам да се изпържи от всички страни до лек златист цвят.

Изваждам върху салфетка да се отцеди от мазнината. Поставям в подходяща чинийка, заливам с течен шоколад, гарнирам с плод и бита сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: