Пиле с печурки и сметана

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5294k1k2k5
Пиле с печурки и сметана
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
10/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 200 г
  • печурки - 100 г
  • масло - 30 г
  • бяло вино - 50 мл
  • чесън - 1 скилидка за вкус
  • черен пипер - щипка
  • сол - щипка
  • готварска сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопявам маслото в тиган, запържвам смачканата с ножа скилидка чесън и нарязаното на хапчици пилешко месо.

Щом леко побелеят хапките прибавям гъбите нарязани на жулиен, посолявам леко, сипвам виното и оставям ястието под капак за около 10 минути на умерено силен огън.

Махам капака - не трябва да е останала вода.

Прибавям готварската сметана за около минута. Доовкусявам със сол и черен пипер.

Ястието сервирам горещо с чаша бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: