Начин на приготвяне
Пилешките пържоли от бут се нарязват на парчета с предпочитана големина. Аз избрах колкото една хапка. Слага се в тава.
Топеното сирене се нарязва на кубченца. Използвах бомбички, защото е по-твърдо. Добавят се. Сипва се сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се.
Пече се около час, за да не остане много течна сметана.
През това време се подготвя гарнитурата. В тенджера се сипва 4 литра вода. Слага се на котлона да заври.
Броколите се измиват и нарязват на розички, а дръжките - на кубченца.
Когато водата заври, се добавя кускус.
Когато водата отново заври, се добавят и броколите. Варят се заедно 10 минути. Когато се сварят се изсипват в гевгир. Измиват се със студена вода, докато всички продукти станат студени.
Оставя се да се отцеди, като се добавя и царевицата от консерва, за да се отцеди.
Червеният лук се почиства и нарязва на кубченца. Отцедения кускус с броколи и царевица се изсипва в голяма купа.
Добавя се червения лук. Овкусява се със сол, сока на половин лимон и масло от бял трън. Разбърква се. Сглобява се порция пиле със сметана и кускус, като се използва дълбока чиния, защото има и сметанов сос.