Пиле със сметана и кускус

Пиле със сметана и кускус
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Пиле със сметана и кускус - разкрийте нови гурме изживявания с невероятно сочното пилешко месо, потопено в кадифено кремообразна сметана, и сервирано с нежен кускус. Превърнете обяда в удоволствие за сетивата с тази проста, но вкусна рецепта."

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 3 кг от пилешки бутчета
  • топено сирене - 400 г
  • готварска сметана - 600 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кускус - 400 г
  • броколи - 500 г
  • царевица - 1 консерва
  • червен лук - 1 глава
  • лимони - 1/2 бр.
  • масло от бял трън - или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли от бут се нарязват на парчета с предпочитана големина. Аз избрах колкото една хапка. Слага се в тава.

Топеното сирене се нарязва на кубченца. Използвах бомбички, защото е по-твърдо. Добавят се. Сипва се сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се.

Пече се около час, за да не остане много течна сметана.

През това време се подготвя гарнитурата. В тенджера се сипва 4 литра вода. Слага се на котлона да заври.

Броколите се измиват и нарязват на розички, а дръжките - на кубченца.

Когато водата заври, се добавя кускус.

Когато водата отново заври, се добавят и броколите. Варят се заедно 10 минути. Когато се сварят се изсипват в гевгир. Измиват се със студена вода, докато всички продукти станат студени.

Оставя се да се отцеди, като се добавя и царевицата от консерва, за да се отцеди.

Червеният лук се почиства и нарязва на кубченца. Отцедения кускус с броколи и царевица се изсипва в голяма купа.

Добавя се червения лук. Овкусява се със сол, сока на половин лимон и масло от бял трън. Разбърква се. Сглобява се порция пиле със сметана и кускус, като се използва дълбока чиния, защото има и сметанов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: