Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Пaнировка за сирене и кашкавал с бира

Пaнировка за сирене и кашкавал с бира

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844622876823
Пaнировка за сирене и кашкавал с бира
Снимка: Мария Доева
1 / 2
12/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сирене - 400 г твърдо саламурено
  • кашкавал - 400 г
  • брашно - 250 г тип 500
  • яйца - 3 бр. (със стайна температура)
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бира - 250 мл светла (със стайна температура)
  • лимонов сок - 1/2 ч.л.
  • брашно - или галета за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сиренето и кашкавала на еднакви едри кубчета (около 2х2 см) и ги оставяме открити в хладилника за 30-60 минути, като целта е да се отцеди излишната влага от сиренето и да не омеква кашкавалът.

Отделяме белтъците от жълтъците на яйцата. Пресяваме брашното, слагаме в дълбок съд и правим кладенче в средата. В кладенчето добавяме двете с.л. олио, чаената лъжичка сол и разбитите жълтъци.

Започваме да разбъркваме сместа, като едновременно с това наливаме на тънка струя бирата. Бъркаме до получаването на гладка хомогенна смес.

В отделен съд слагаме трите белтъка и започваме да ги разбиваме на сняг с миксер на ниска скорост до получаване на хубава пяна.

Добавяме лимоновия сок (той помага на белтъците да постигнат максимален обем и твърдост) и постепенно увеличаваме скоростта на миксера до получаването на твърд сняг.

Добавяме разбитите на сняг белтъци в сместа за паниране с внимателно разбъркваме.

Кубчетата сирене и кашкавал овалваме първо в брашно, после потапяме в сместа за паниране и след това който желае и в галетата (моите са без) и пържим в голямо количество силно загрято олио.

Вадим и оставяме да се отцедят върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: