Начин на приготвяне
Разтворете маята заедно със захарта в половин чаша топла вода.
В купа пресейте брашното. Добавете солта, разтворената мая и останалата топла вода малко по малко и омесете тесто за около 10-15 минути.
Оформете тестото на топка, покрийте го с кърпа и го оставете да почива половин час.
Разделете тестото на 6 парчета. Разточете всяко парче с ширина 8-9 см с точилка. Повдигнете и навийте крайчетата, оформете борд по дължина. Да се получат тестени лодки.
Оставете да почине още 15 минути. Смесете сиренето и настъргания кашкавал в купа, добавете черен пипер и яйцето. Разбъркайте до хомогенност.
Разтопете маслото. Намажете вътрешността на пидетата с четка и разпределете плънката равномерно.
Намажете с разбит жълтък по страните и изпечете пидетата без месо във фурна на 180 градуса до златисто кафяво.
Преди поднасяне поръсете със свеж магданоз Пиде със сирене, кашкавал и яйце.