Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик със сирене, кашкавал и чубрица

Тутманик със сирене, кашкавал и чубрица

Тутманик със сирене, кашкавал и чубрица
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Денят обещава да бъде повече от чудесен, щом закуската е тутманик със сирене, кашкавал и чубрица"

Необходими Продукти

  • вода - 80 мл
  • мая - 14 г суха
  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък
  • прясно мляко - 300 мл
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л. меко
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 с.л. равна
  • типово брашно - 800 г
  • плънка
  • сирене - 70 г натрошено
  • кашкавал - 70 г настърган
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио - за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладката вода със захарта и 1 с. л. брашно на кашичка и оставяме да бухне. Сипва се в типовото брашно в средата, добавят се и останалите продукти, замесва се средно меко тесто, да не лепне.

Намазва се с олио и оставяме 30-40 минути да втаса. През това време се натрошава сиренето в купа, добавя се настърган кашкавал и ронена чубрица, разбърква се и плънката е готова.

Тестото се разточва на правоъгълна кора с размери 40 на 33 см и намазваме с олио. Отгоре разпределяме плънката и нарязваме на шайби, като двата края се запазват за в средата.

Нареждат се с рязаната част нагоре, в центъра поставяме двете крайчета и още две шайби. Оставя се да почине за 15 минути, намазваме с разбит жълтък с 1 с. л. олио и поръсваме сусам.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 25 минути, като към края се покрива с фолио да не прегори.

Чудесна закуска за всеки ден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: