Начин на приготвяне
Маята се разбърква в хладката вода със захарта и 1 с. л. брашно на кашичка и оставяме да бухне. Сипва се в типовото брашно в средата, добавят се и останалите продукти, замесва се средно меко тесто, да не лепне.
Намазва се с олио и оставяме 30-40 минути да втаса. През това време се натрошава сиренето в купа, добавя се настърган кашкавал и ронена чубрица, разбърква се и плънката е готова.
Тестото се разточва на правоъгълна кора с размери 40 на 33 см и намазваме с олио. Отгоре разпределяме плънката и нарязваме на шайби, като двата края се запазват за в средата.
Нареждат се с рязаната част нагоре, в центъра поставяме двете крайчета и още две шайби. Оставя се да почине за 15 минути, намазваме с разбит жълтък с 1 с. л. олио и поръсваме сусам.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 25 минути, като към края се покрива с фолио да не прегори.
Чудесна закуска за всеки ден!