Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Пикантна разядка с патладжан и люти чушки

Пикантна разядка с патладжан и люти чушки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7k7
Пикантна разядка с патладжан и люти чушки
Снимка: Зори
1 / 5
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Обичате пикантния вкус? Тази разядка е само за вас!"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 15 - 20 бр. червени и зелени
  • патладжани - 1 бр.
  • чесън - 12 скилидки
  • орехи - 2 ч.ч.
  • магданоз - 1/4 мръзка
  • оцет - 5 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и лютите чушлета се измиват и подсушават. Броят на лютите чушки зависи от лютивината им - ако са много люти, може да намалим броят им.

Изпичаме патладжана, лютите чушки и целите небелени скилидки чесън на скара. Аз лично ги изпекох върху керамичния плот на печката - става много по-бързо. Чесънът се изпича най-бързо като време, следван от чушките и най-бавно се изпича патладжанът.

Изпечените чушки прибираме в найлонов плик, за да можем по-лесно да ги обелим, когато изстинат.

Обелените вече скилидки чесън, люти чушлета и патладжан смесваме в купа, добавяме ореховите ядки, олио, оцет, листата магданоз и сол на вкус.

Пасираме, като не се стараем сместа да бъде идеално гладка. Прехвърляме я в пош с накрайник и в подходяща чиния шприцоваме лютиката.

Украсяваме разядката с червена и зелена печена чушка и листенца магданоз.

Идеална е като предястие, топенка, дип, може да се поднесе намазана върху препечени филийки.

Пикантната разядка с патладжан и люти чушки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: