Уникално вкусно билково песто

31/08/2017
"Толкова много видове песто в едно - разкошно е!"
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 332
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • босилек - 25 г пресен
  • мента - 25 г прясна
  • копър - 1 малка връзка (25 г)
  • моцарела - 60 г
  • бадеми - 1 с.л. сурови
  • шамфъстък - 1 с.л.
  • червени боровинки - 2 с.л. сушени
  • чесън - 1 малка скилидка
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • франзела - 1 бр.
  • чери домати - няколко броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Препечете леко бадемите за няколко минути на сух тиган. Босилека, ментата и копъра измийте и отцедете от водата.

В подходящ съд накъсайте зелените подправки, като отстраните дръжките им, добавете накъсаната моцарела, малко зехтин, сол, черен пипер, леко начуканите в хаванче шам фъстък и бадеми (може и цели, ако сте сигурни в пасатора си), скилидката чесън, сушените червени боровинки и лимоновия сок.

Пуснете пасатора за около 1 минута, но не по-дълго, за да не стане на каша.

Пробвайте на вкус и добавете по желание още зехтин, сол или черен пипер. Желателно е текстурата на пестото да се получи по-грапава и да е по-едро смляно всичко, за да се усещат отделните съставки.

Нарежете франзелата под ъгъл на филийки и ги препечете от двете страни в тостера или във фурната.

Намажете ги с пестото, поднесете ги върху плато, гарнирани със листенца зелени подправки (босилек, мента, копър) и чери доматки.

Бон апети!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
01.09.2017 11:44
Разкошотия, поднесена с вкус!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв