Начин на приготвяне
Най-напред се оставя агнешкото за около 2-3 часа в хладилника, предварително мариновано с чаша бяло вино, скилидка чесън, стръкче розмарин, черен пипер, сол и няколко бучки масло.
Преди да се сложи да се пече му се нарязват 2 глави лук и се настъргват 2 моркова, долива се чаша вода, завива се с фолио и се поставя във фурната да се пече на 180 градуса до готовност /около час и половина/.
През това време се почистват и задушават гъбите. Попарва се спанакът за кратко.
Изважда се месото и когато поизстине се обезкостява. В тавичка постлана с хартия за печене се слагат купчинки от попарения спанак, отгоре се разпределя месото с лука и морковите, слагат се от гъбите и се покрива с рендосан кашкавал.
Оставя се във фурната само докато се разлее кашкавалът. Сервира се топло с малко сосче останало от печенето. Уникално вкусно е.