Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Франзела с билково масло

Франзела с билково масло

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Франзела с билково масло
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Е няма такава вкусотия, при това приготвена буквално за минути"

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • масло - 150 г
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на гранули
  • магданоз - 2 с.л. наситнен
  • копър - 1 с.л. наситнен
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • мащерка - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно прорязваме франзелата на филии, но без да режем докрай.

Разтопяваме за кратко маслото в микровълновата фурна, за да омекне добре. Към него прибавяме всички подправки и разбъркваме, за да се смеси и овкуси. Оставяме го да почине и да се стегне леко за 10 минути.

Намазваме прорезите на франзелата щедро и от двете страни.

Увиваме хляба в алуминиево фолио и го запичаме в гореща фурна за 10 минути. Вадим го и го отвиваме внимателно.

Сервираме веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Вкусотия!
20.06.2018 10:13