Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Уникално вкусно печено пиле

Уникално вкусно печено пиле

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7398k2k13k5
Уникално вкусно печено пиле
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3с Видео
01/06/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Уникално вкусно печено пиле с уникално вкусна плънка - разберете каква е"

Необходими Продукти

  • пиле - около 1.200 кг
  • соев сос - 30 мл
  • олио - 20 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • подправка за пиле - 1 ч.л.
  • лимон - 1 с.л. сок
  • магданоз - 1 ч.л. сушен
  • мед - 1 ч.л.
  • лимон - 1/2 бр.
  • бекон - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и подсушете пилето.

В купа сипете соевия сос, олиото, лимонов сок, меда и подправките.

Разбъркайте до получаване на еднородна смес.

С тази марината намажете добре пилето от всички страни, като я втриете с леки масажни движения в месото.

Отделете в хладилник за 2 часа да се маринова.

Преди печене сложете в кухината на пилето парчета от половин лимон и бекон.

В тава сложете хартия за печене и поставете пилето.

Печете пилето в загрята фурна на 180 °C за 1 час до златисто кафяв цвят.

Вкусни моменти: По време на печенето, ако забележите че изпъкналите части като бутчетата или гърдите на пилето потъмняват, покрийте тавата с алуминиево фолио, без да я опаковата, само го поставете отгоре, за да не изгарят.

Аз късно видях и моите потъмняха, кожата на места се препече. Времето за готвене е ориентир, според фурната и големината на пилето преценете и пробвайте месото.

Ако пък ви остане от пилето, ето какво да сготвите с остатъците от пиле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: