Начин на приготвяне
Почистете, измийте и подсушете пилето.
В купа сипете соевия сос, олиото, лимонов сок, меда и подправките.
Разбъркайте до получаване на еднородна смес.
С тази марината намажете добре пилето от всички страни, като я втриете с леки масажни движения в месото.
Отделете в хладилник за 2 часа да се маринова.
Преди печене сложете в кухината на пилето парчета от половин лимон и бекон.
В тава сложете хартия за печене и поставете пилето.
Печете пилето в загрята фурна на 180 °C за 1 час до златисто кафяв цвят.
Вкусни моменти: По време на печенето, ако забележите че изпъкналите части като бутчетата или гърдите на пилето потъмняват, покрийте тавата с алуминиево фолио, без да я опаковата, само го поставете отгоре, за да не изгарят.
Аз късно видях и моите потъмняха, кожата на места се препече. Времето за готвене е ориентир, според фурната и големината на пилето преценете и пробвайте месото.
Ако пък ви остане от пилето, ето какво да сготвите с остатъците от пиле.