четвъртък, 23 октомври

Рачел от тиква

Публикувана от:
Видяно: 14 384 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Сладко
Рецепта за Рачел от тиква
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • тиква - 2 кг почистена
  • захар - 2 кг
  • вода - 1 л
  • лимонтузу - 2 ч.л.
  • ванилия - 2 прахчета

Приготвяне на Рачел от тиква

Нарежете почистената и измита тиква на кубчета. Накиснете ги за 2 часа във варов разтвор, който се прави от 5 л вода и 150 г гасена вар.

След това изплакнете добре под течаща вода, отцедете ги, а през това време сложете да се свари захарен сироп от захарта и водата.

Пуснете тиквата във врящия сироп и варете рачела до сгъстяване. Малко преди да го отстраните от котлона, разбъркайте с лимонтузуто и ванилията.

Разсипете рачела в буркани, които съхранявайте на хладно.

3.3 от 16 Гласа

Отзиви (8)

  • 0
    0
    Отговор
    Джеронимо

    2014-10-04, Оценка 5 от 5 за Рачел от тиква

    Линка, идеите ти са чудесни ще ги пробвам.
  • 0
    0
    Отговор
    денис

    2013-09-11, Оценка 4 от 5 за Рачел от тиква

    много е вкусно добре се прави
  • 0
    0
    Отговор
    Вендо

    2012-12-11, Оценка 4 от 5 за Рачел от тиква

    Варовият разтвор предпазва тиквата от преваряване и запазва парчетата цели.Ако знаехте формулата на варта,нямаше да се притеснявате...:)
  • 0
    0
    Отговор
    Роси

    2012-09-14, Оценка 5 от 5 за Рачел от тиква

    Скъпа Лина, вземи готварски книги и се просветли малко, че много се излагаш!
  • 1
    1
    Отговор
    Ненов

    2012-09-13, Оценка 5 от 5 за Рачел от тиква

    Здравейте,нещо не ми е ясно с този варов разтвор...варта се разтваря във водата и този разтвор се ползва- или се изчаква варта да се утаи и се одлива само водата и се ползва за целта??? Благодаря,предварително
  • 0
    0
    Отговор
    Инака

    2012-08-13, Оценка 3 от 5 за Рачел от тиква

    Варната вода е обикнат елемент от традиционните стари рецепти. Няма нищо притеснително в използването й
  • 0
    0
    Отговор
    Мария

    2012-08-09, Оценка 5 от 5 за Рачел от тиква

    Да в варна вода ,много е хубаво, кората хрупка после.
  • 0
    6
    Отговор
    Лина

    2012-08-08, Оценка 3 от 5 за Рачел от тиква

    Да се накисне тиквата във варов разтвор?! А защо да не добавим малко гипс вместо ванилия и да се фламбира с ацетон?!

Вкусна и лесна рецепта за Рачел от тиква. Доволен ли си от това, което намери? Прелисти другите ни специалитети за Рачел от тиква. Вкусни рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Рачел от тиква в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.