събота, 13 февруари

Рачел от тиква

От ВаленаНовак 07/08/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Рачел от тиква
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо22 094
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Продукти

  • тиква - 2 кг почистена
  • захар - 2 кг
  • вода - 1 л
  • лимонтузу - 2 ч.л.
  • ванилия - 2 прахчета
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Рачел от тиква

Нарежете почистената и измита тиква на кубчета. Накиснете ги за 2 часа във варов разтвор, който се прави от 5 л вода и 150 г гасена вар.

След това изплакнете добре под течаща вода, отцедете ги, а през това време сложете да се свари захарен сироп от захарта и водата.

Пуснете тиквата във врящия сироп и варете рачела до сгъстяване. Малко преди да го отстраните от котлона, разбъркайте с лимонтузуто и ванилията.

Разсипете рачела в буркани, които съхранявайте на хладно.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
3.3 от 20 Гласа

Отзиви (9)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
Jolie_
Ирина Андреева Jolie

2016-01-21, Оценка 5.0 от 5 за Рачел от тиква

Това е любимото ми сладко :) Аз все още не съм го правила,но моята баба го прави страхотно :) Сиропа нейния е от шипки и вкуса е уникален :) Мога да ям по цяло бурканче...потекоха ми лигите :)
1
1
Отговор
Джеронимо

2014-10-04, Оценка 5.0 от 5 за Рачел от тиква

Линка, идеите ти са чудесни ще ги пробвам.
0
0
Отговор
денис

2013-09-11, Оценка 4.0 от 5 за Рачел от тиква

много е вкусно добре се прави
2
0
Отговор
Вендо

2012-12-11, Оценка 4.0 от 5 за Рачел от тиква

Варовият разтвор предпазва тиквата от преваряване и запазва парчетата цели.Ако знаехте формулата на варта,нямаше да се притеснявате...:)
1
0
Отговор
Роси

2012-09-14, Оценка 5.0 от 5 за Рачел от тиква

Скъпа Лина, вземи готварски книги и се просветли малко, че много се излагаш!
2
1
Отговор
Ненов

2012-09-13, Оценка 5.0 от 5 за Рачел от тиква

Здравейте,нещо не ми е ясно с този варов разтвор...варта се разтваря във водата и този разтвор се ползва- или се изчаква варта да се утаи и се одлива само водата и се ползва за целта??? Благодаря,предварително
0
0
Отговор
Инака

2012-08-13, Оценка 3.0 от 5 за Рачел от тиква

Варната вода е обикнат елемент от традиционните стари рецепти. Няма нищо притеснително в използването й
3
1
Отговор
Мария

2012-08-09, Оценка 5.0 от 5 за Рачел от тиква

Да в варна вода ,много е хубаво, кората хрупка после.
2
12
Отговор
Лина

2012-08-08, Оценка 3.0 от 5 за Рачел от тиква

Да се накисне тиквата във варов разтвор?! А защо да не добавим малко гипс вместо ванилия и да се фламбира с ацетон?!

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Рачел от тиква. Доволен ли си от това, което намери? Прелисти другите ни специалитети за Рачел от тиква. Вкусни рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Рачел от тиква в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.