Рачел от тиква

от ВаленаНовак
07/08/2012
"Рачел с тиква - звучи като вълшебно заклинание за нещо вкусно!"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо24 867
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг3,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 2 кг почистена
  • захар - 2 кг
  • вода - 1 л
  • лимонтузу - 2 ч.л.
  • ванилия - 2 прахчета

Начин на приготвяне

Нарежете почистената и измита тиква на кубчета. Накиснете ги за 2 часа във варов разтвор, който се прави от 5 л вода и 150 г гасена вар.

След това изплакнете добре под течаща вода, отцедете ги, а през това време сложете да се свари захарен сироп от захарта и водата.

Пуснете тиквата във врящия сироп и варете рачела до сгъстяване. Малко преди да го отстраните от котлона, разбъркайте с лимонтузуто и ванилията.

Разсипете рачела в буркани, които съхранявайте на хладно.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 5
3 2
2 2
1 5
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Ирина Андреева Jolie
Това е любимото ми сладко :) Аз все още не съм го правила,но моята баба го прави страхотно :) Сиропа нейния е от шипки и вкуса е уникален :) Мога да ям по цяло бурканче...потекоха ми лигите :)
0
0
Джеронимо
Джеронимо
04.10.2014 13:00
Линка, идеите ти са чудесни ще ги пробвам.
1
1
денис
денис
11.09.2013 20:31
много е вкусно добре се прави
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти