Рачел от тиква

07/08/2012
Валена
отВаленаНовак
"Рачел с тиква - звучи като вълшебно заклинание за нещо вкусно!"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 470
  • Преглеждания за месеца4844
  • Преглеждания за седмицата2821
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • тиква - 2 кг почистена
  • захар - 2 кг
  • вода - 1 л
  • лимонтузу - 2 ч.л.
  • ванилия - 2 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистената и измита тиква на кубчета. Накиснете ги за 2 часа във варов разтвор, който се прави от 5 л вода и 150 г гасена вар.

След това изплакнете добре под течаща вода, отцедете ги, а през това време сложете да се свари захарен сироп от захарта и водата.

Пуснете тиквата във врящия сироп и варете рачела до сгъстяване. Малко преди да го отстраните от котлона, разбъркайте с лимонтузуто и ванилията.

Разсипете рачела в буркани, които съхранявайте на хладно.подобни рецепти тук

5 8
4 6
3 3
2 1
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Ирина Андреева Jolie
Това е любимото ми сладко :) Аз все още не съм го правила,но моята баба го прави страхотно :) Сиропа нейния е от шипки и вкуса е уникален :) Мога да ям по цяло бурканче...потекоха ми лигите :)
1
0
Джеронимо
Джеронимо
04.10.2014 13:00
Линка, идеите ти са чудесни ще ги пробвам.
1
1
денис
денис
11.09.2013 20:31
много е вкусно добре се прави
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв