Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ригатони с къри сос и кашкавал

Ригатони с къри сос и кашкавал

Ригатони с къри сос и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
30/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Предизвикваме ви да приготвите ароматен обяд са двама само за 15 минути"

Необходими Продукти

  • ригатони - 200 г
  • кашкавал - 50 г
  • за соса
  • масло - 50 г
  • брашно - 100 г
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • къри - 1 /2 пакет
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сваряват ригатоните във вряща подсолена вода според указанието на опаковката. Отцеждат се, сипваме в купа, поръсваме с лъжица зехтин и разбъркваме, да не залепват, и оставяме настрани.

Приготвя се къри соса, като за целта се загрява масло в тиган, докато се разтопи. Сипваме брашното и кърито, бъркаме да се запържи за минута.

Пилешкият бульон предварително се разтваря в 2-3 ч.ч. гореща вода. Сипваме пилешкия бульон в тигана на два или три пъти, като се бърка непрекъснато на умерен огън, докато се получи нужната гъстота.

Овкусява се с малко сол, ако има нужда и черен пипер.

Ригатоните се заливат със соса и се разбъркват добре, да поемат ароматния къри сос.

Сервираме порция в чиния, отгоре поръсена с настърган кашкавал.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: