Начин на приготвяне
Кашкавалът се нарязва на 3 еднакви филии. Сместа за панировката се прави от 2 яйца и 7 с.л брашно и 1 с.л вода. Сместа се разбърква добре до хомогенност.
Парчетата кашкавал се овалват хубаво в нея (стремете се да използвате цялата смес) и се слагат в нагорещеното олио да се пържат.
Пържат се до златисто. Обръщат се, за да са изпържени от двете страни. След като се извадят, се поставят върху кухненска хартия, за да се поеме от нея излишната мазнина.
За гъбения сос гъбите се измиват и нарязват на дребно. В нагорещен тиган се разтопява 1 кубче масло и към него се прибавят гъбите.
Задушат се в маслото, като трябва често да се разбъркват. През това време се приготвя сос от 5 с.л брашно с връх и 2 ч.ч зеленчуков бульон.
Когато гъбите са сготвени, прибавяте сосът, малко сол и черния пипер. Разбърквате, докато стане плътен сосът.
Кашкавалът се залива със соса и се добавят 3 топки картофено пюре.