Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран Кашкавал»Паниран кашкавал с гъбен сос

Паниран кашкавал с гъбен сос

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
1515351505051
Паниран кашкавал с гъбен сос
Снимка: Пламенова Кристин
1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Кашкавалът пане е още по-вкусен, когато е поднесен с ароматен гъбен сос - малко известент факт, който вече и вие знаете"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 гр
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 13 с.л
  • сол
  • гъби - 300 г печурки
  • вода
  • бульон - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • олио
  • масло
  • картофено пюре - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се нарязва на 3 еднакви филии. Сместа за панировката се прави от 2 яйца и 7 с.л брашно и 1 с.л вода. Сместа се разбърква добре до хомогенност.

Парчетата кашкавал се овалват хубаво в нея (стремете се да използвате цялата смес) и се слагат в нагорещеното олио да се пържат.

Пържат се до златисто. Обръщат се, за да са изпържени от двете страни. След като се извадят, се поставят върху кухненска хартия, за да се поеме от нея излишната мазнина.

За гъбения сос гъбите се измиват и нарязват на дребно. В нагорещен тиган се разтопява 1 кубче масло и към него се прибавят гъбите.

Задушат се в маслото, като трябва често да се разбъркват. През това време се приготвя сос от 5 с.л брашно с връх и 2 ч.ч зеленчуков бульон.

Когато гъбите са сготвени, прибавяте сосът, малко сол и черния пипер. Разбърквате, докато стане плътен сосът.

Кашкавалът се залива със соса и се добавят 3 топки картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: