Начин на приготвяне
Нарежете месото на парченца, сложете зехтин в дълбок тиган и запържете за 5 минути до златист цвят на месото.
Извадете пърженото свинско върху кухненска хартия, почистете лука и чесъна и ги нарежете на дребно. Сложете ги в тигана, запържете за кратко и сложете гъбите.
Разбъркайте и гответе няколко минути до омекване на гъбите, сложете джинджифила, кардамон, сол и кимион. Добавете отново месото, разбъркайте, сипете оцета, кърито и черен пипер. Разбъркайте и гответе 3 минути.
Сипете кокосовото мляко и малко вода, разбъркайте и оставете няколко секунди на котлона, след което махнете.
Сипете сместа в тавичка, покрийте с фолио и задушете ястието във фурната на 160 градуса за час и половина. Преди поднасяне поръсете кърито с магданоз или кориандър.
Рецептата за Свинско с къри сос е адаптирана от Меню
Коментари
Искам да те попитам, че написала си рецептата с къри сос, а като я чета нищо не разбрах. Ай така не се прави къри сос, аз лятото бях готвач на морето и е съвсем различно от това, което ти предлагаш?