Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кашкавал на Фурна»Яйца с кашкавал на фурна

Яйца с кашкавал на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Яйца с кашкавал на фурна1 / 2
26/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Ето на това му се казва лесно и вкусно"

Необходими Продукти

  • прясно мля­ко - 1 л
  • яй­ца - 10 броя
  • каш­ка­вал - 150 г
  • мас­ло - 2 с.л.
  • сол.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яй­ца­та с мал­ко сол и постепенно и бавно доливайте към тях млякото, като разбивате неп­ре­къс­на­то.

Намажете подходяща огнеупорна форма с масло и сипете сместа. Отгоре поръсете настъргания кашкавал.

Разпръснете малки парченца масло и сложете яйцата с кашкавал да се пекат в умерено загряна фурна. Поднесете готовото ястие с ки­се­ло мля­ко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ива
Ива
Рецепта е с много малко кашкавал. На едно яйце и 100мл мляко се пада малко повече от 10 гр.кашкавал. Трябва да се огледа още веднъж пропорцията, няма какво да го стегне. Добре е да намали броя на яйцата и количеството на млякото и да се увеличи кашкавала. Тук се употребява и индийско орехче. А като го залейте и с кисело мляко просто ще стане "супер"
02.09.2013 16:13
4
1
milena
milena
наи вероятно ти е било развалено прясното мляко и затова се е пресекло
02.09.2013 15:54
Николова
Николова
Някой може ли да ми каже, защо млякото се пресича и тавата се пълни със суроватка? Това нормално ли е или аз не го разбивам добре?
02.09.2013 12:01