Начин на приготвяне
Сварете макароните според указанието на опаковката, като сложите малко сол, дафиновия лист и 1 с.л олио.
Извадете и изцедете.
Сложете яйцата в малка тенджера и ги сварете до готовност. Обелете и нарежете на дребни парчета.
В тиган сложете малко от мазнината на рибата (аз ям купувам със зехтин) и запържете лука, който предварително сте нарязали на дребно.
Добавете червената чушка (също нарязана на дребно).
Запържете за няколко минути. Сложете доматите, малко сол, 1 к.л. захар и черен пипер.
Намалете котлона и варете до сгъстяване. Добавете сухия риган, яйцата и рибата тон (5 минути преди да махнете от котлона).
Прехвърлете макароните с яйца на фурна в тавичка.
Поръсете с кашкавала и запечете за 10- 15 минути.